Cockerspanielit ry järjestää kerran vuodessa yhdistyksen tokomestaruuskokeen. Kokeessa on jaossa "Tokomestari" titteli sekä kiertopalkinnot jokaisen luokan parhaalle tuloksen saaneelle cockerspanielille.

COCKERSPANIELIT RY:N TOKOMESTARUUDEN SÄÄNNÖT

1§ Cockerspanielit ry:n TOKO-Mestaruus myönnetään cockerspanielille, joka on parhaiten menestynyt SKL-FKK:n sääntöjen mukaan järjestetyssä Cockerspanielit ry:n (tokotoimikunnan) järjestämässä ja erikseen nimetyssä mestaruuskokeessa (tottelevaisuuskokeessa).

2§ Cockerspanielit ry:n tokomestaruus seuraa kaikin osin SKL-FKK:n virallisia, kulloinkin voimassa olevia, tokosääntöjä.

3§ Vuoden TOKO-Mestariksi valitaan kokeen korkeimmassa luokassa parhaan tuloksen saanut cockerspanieli. Mestaruus vaatii hyväksytyn tuloksen. Jos korkeimmassa luokassa ei tule tulosta, mestaruutta jaetaan seuraavaksi korkeimmassa luokassa.

4§ Kilpailevan koiran omistajan on oltava Cockerspanielit ryn jäsen.

5§ Kokeen jokaisessa luokassa jaetaan kiertopalkinto luokan parhaalle cockerspanielille. Kiertopalkinnon saavuttamiseksi vaaditaan hyväksytty tulos. Kiertopalkinnot ovat seuraavat:

Siirin malja: Jaetaan parhaiten pärjänneelle ALO koirakolle. Lahjoittaja: Sanna Toivola
Lennin malja: Jaetaan parhaiten pärjänneelle AVO koirakolle. Lahjoittaja: Mari Jokinen
Liinun malja: Jaetaan parhaiten pärjänneelle VOI koirakolle. Lahjoittaja: Sabina Finne

6§ Palkintoina kiertävät pokaalit sekä albumit johon palkintojen saajat ovat velvollisia kirjoittamaan koiran tiedot seuraavan ohjeen mukaan:
- vuosiluku
- valokuva
- koiran nimi
- rekisterinumero ja syntymä aika
- isän nimi
- emän nimi
- kasvattaja
- omistaja ja ohjaaja
- osoite
- koepaikka ja päivämäärä
- oma teksti
Oma tekstin kohdalle voi kirjoittaa vapaa muotoisen kertomuksen kyseisestä koirasta ja muista harrastuksista, saavutuksista sen kanssa jne.

7§ Edellisen vuoden voittajat huolehtivat, että palkinnot on seuraavana vuonna toko-toimikunnan kilpailuvastaavalla hyvissä ajoin ennen mestaruutta, samassa kunnossa kuin sen saadessaan.

8§ Vuoden TOKO-mestari palkitaan lisäksi ruusukkeella.

9§ Nämä säännöt ovat hyväksytty Cockerspanielit ryn hallituksen kokouksessa 7.6.2010 ja astuvat voimaan heti. Näitä sääntöjä voi muuttaa vain Cockerspanielit ry:n hallitus, tokotoimikunnan esityksestä.