Vuoden 2013 agilitymestaruuskilpailuun osallistui 11 koirakkoa, kaikki
medikokoisia:
Arla &  Jan Egeland-Jensen TAMSK
Judy & Marjut Saarainen KOTKA
Kalle & Heidi Vuohio COC
Maisa & Sanna Pohja PAGT
Max & Tiia Rajaniemi LEVEK
Mila & Sirpa Kivimäki TAMSK
Nelli & Matias Leinonen A-KOTK
Pepe & Tiia Pellonpää LAUKA
Siiri & Sanna Toivola-Järvinen HAU
Touko & Aija Sulander HSKH
Zorro & Anja Lintunen TUUKK
 
 
Vuoden 2013 agilitymestari on Pepe& Tiia Pellonpää tuloksella -6,08
toisena Max&Tiia Rajaniemi tuloskella -3,15
kolmantena Mila& Sirpa Kivimäki tuloksella 22,41
 
Vuoden tulokas 2013 oli Max & Tiia Rajaniemi
 
Agilitytoimikunta onnittelee!

AGIROTU- joukkueviesti (epävirallinen kilpailu)
 taso- ja kokoluokat
1. ALO = Aloittelevat
(Mini, medi ja maxi erikseen). Joukkueessa saa olla yksi ennen AGIROTU-viikonloppua virallisissa kilpailuissa kilpaillut koira. Koirien tulee olla vähintään 12 kk täyttäneitä ja rokotettu SKL:n ohjeiden mukaisesti. Mikäli ALO-joukkueessa oleva koira on täyttänyt 15 kk, voi se myös kilpailla vielä kilpailleet (KIL) koirat –joukkueessa. Huomaa: kaikkien eri säkäryhmien ALO-radat ovat hyppyratoja, joissa ei ole kosketuspintaesteitä.

2. KIL = Kilpailevat
Mikäli joukkueessa on ennen AGIROTU-viikonloppua virallisissa kilpailuissa kilpailleita koiria enemmän kuin yksi, kuuluu joukkue tähän luokkaan. Koirien tulee olla vähintään 15 kk täyttäneitä ja olla rokotettu SKL:n ohjeiden mukaisesti. Kilpailevat koirat –joukkueeseen ilmoitettu koira voi osallistua myös aloittelevat (ALO) –joukkueeseen, mikäli kyseisessä joukkueessa ei ole enempää ennestään virallisissa kilpailuissa kilpailleita koiria.

3. Kaikissa rotujoukkueissa
Koirien tulee olla täsmälleen samaa rotua (värimuunnoksilla ei ole väliä, mutta SKL:n rotukoodin tulee olla sama) ja koirien tulee olla rekisteröityjä SKL-FKK:n roturekisteriin. Joukkueen muodostamiseksi hyväksytään enintään yksi (1) viereisen säkäryhmän koira. Rotujoukkueissa voivat kilpailla myös sellaiset koirat (esim. 1.1.1992 jälkeen typistettykorvaiset), joilla ei ole oikeutta kilpailla virallisissa kilpailuissa.

4. X-rotujoukkueissa
Joukkueessa voi olla sekarotuisten koirien lisäksi rotumääritelmät täyttäviä koiria, mutta ne eivät saa olla SKL-FKK:n roturekisteriin rekisteröityjä.

5. Joukkueiden koko
Viestijoukkueeseen kuuluu neljä (4) eri koiraa sekä mahdolliset kaksi (2) varakoiraa, mutta radalle osallistuvassa joukkueessa voi olla enintään yksi (1) viereisen säkäryhmän koira. Muilta osin joukkueen tulee täyttää kohtien 1 ja 2 ehdot. Varakoiriksi ilmoitettujen koirien tulee olla säkäryhmältään ja kilpailuluokaltaan (ALO tai KIL) joukkueen tarkoittamaa ryhmää. Varakoirat voivat olla useimpienkin joukkueiden varakoiria, mutta ne eivät saa kilpailla kuin kerran ALO-joukkueessa ja kerran KIL-joukkueessa. Joukkuetta suunniteltaessa kannattaa ehdottomasti nimetä myös varakoirat, sillä sairastapauksen ilmetessä osallistumismaksun palautuksesta on olemassa erikoisehto.

6. Tarkka starttijärjestys
Joukkue suorittaa radan ennalta ilmoitetussa järjestyksessä paitsi varakoirat, jotka astuvat estyneiden paikalle.

7. Viestivaihto
Oleellisin ero tavalliseen joukkuekilpailuun on se, että joukkue suorittaa radan viestivaihtona. Joukkueen ensimmäinen koira poislukien muut suorittavat vaihdon ns. lentävän ä lähtönä. Joukkueen aika lasketaan siis ensimmäisen koiran startista viimeisen maaliintuloon.

8. Virheet lisäajaksi
Jokainen radalla tapahtunut virhe muutetaan 5 sekunnin lisäajaksi. Sellainen virhe mikä virallisissa kilpailuissa johtaisi hylkäämiseen, muutetaan 10 sekunnin lisäajaksi.

9. AGIROTU  mestarit
Voittaja on se molemmissa tasoluokissa (ALO ja KIL) ja säkäryhmissä mini, medi, maxi, jonka kokonaisaika (suoritusaika + lisäajat) on nopein.

HUOM! AGIROTU ALOITTELEVIEN JOUKKUEESEEN ILMOITETTUJEN KOIRIEN ON SALLITTU KILPAILLA VIIKONLOPUN VIRALLISISSA KILPAILUISSA. ALO-JOUKKUEISIIN ILMOITETUT KOIRAT VOIVAT SIIS HALUTESSAAN ILMOITTAUTUA AGIROTU-VIIKONLOPUN VIRALLISIIN KILPAILUIHIN.

 

 

 

 

 

Yksilökilpailussa osallistumisoikeus määräytyy seuraavasti:
• Edellisen vuoden suomenmestari,
• Hallitseva piirinmestari nollatuloksella, tai
• Koirakon tulee olla saavuttanut kilpailukaudella kolmosluokassa vähintään seitsemän (7) nollatulosta. Nollatuloksista kaksi (2) saa olla hyppyradalta. Seitsemän nollatuloksen pitää sisältää vähintään yksi (1) tuplanollatulos. Nollatuloksia pitää olla saatu vähintään kolmelta (3) eri tuomarilta.
www.agilityliitto.fi

Joukkuekilpailujen koirakoiden lukumäärä ja valintakriteerit:
• joukkueessa on 4 koiraa ja 1 varakoira
• joukkueen kokonaistulos muodostuu kolmesta (parhaasta) hyväksytystä suorituksesta
• joukkueeseen valittavien koirien tulee kilpailla 3-luokassa

Lisenssiehtojen mukaisesti kilpailulisenssin haltija voi poikkeuksellisesti edustaa toista SAGIn jäsenseuraa, jonka jäseneksi hän kuuluu, mikäli lisenssinhaltijan oma seura on antanut siihen kirjallisen luvan. Edustuspoikkeuslupa on toimitettava kilpailunjärjestäjän ilmoittamalla tavalla kilpailunjärjestäjälle ennen kilpailuja

Seuraavat kilpailut käydään vuosittain Agirotu- kilpailuviikonlopun yhteydessä.
Virallinen TR-kilpailu (Avoin SM-karsinta)
1-luokka seitsemän (7) parasta jatkoon kaikista kokoluokista
2-luokka viisitoista (15) parasta jatkoon kaikista kokoluokista
3-luokka kaksikymmentäviisi (25) parasta jatkoon kaikista säkäryhmistä
Yhteensä 47 koirakkoa saa oikeuden osallistua maksuttomaan Finnish Open finaaliin

FINNISH OPEN –Junior, nuoret ja senior avoin SM-kilpailu
1. Avoin junioreiden SM (alle 15 vuotiaat)
Jos olet kilpailuaikana alle 15 –vuotias (syntymäaika ratkaisee), pääset kilpailemaan junioreiden Suomenmestaruudesta. Kilpailu käydään kaikissa kokoryhmissä (mini, medi, maxi)
2. Avoin nuorten SM (15-17-vuotiaat)
Jos olet kilpailupäivään mennessä täyttänyt 15 vuotta, mutta et vielä 18 vuotta, olet oikeutettu kilpailemaan avoimesta nuorten mestaruudesta, Kilpailut käydään kaikissa kokoryhmissä (mini, medi, maxi)
3. Avoin senioreiden SM (50 vuotta täyttäneet)
Jos olet kilpailupäivään mennessä täyttänyt 50 vuotta, olet oikeutettu kilpailemaan avoimesta senioreiden Suomenmestaruudesta. Kilpailut käydään kaikissa kokoryhmissä (mini, medi, maxi)
4. Kaikissa eri ikäryhmien avoimissa SM-kilpailuissa.
Koirien virallisella kilpailuluokalla ei ole mestaruustittelistä kilpailtaessa merkitystä. Kilpailu käydään epävirallisena kilpailuna. Koirien tulee olla 15 kk täyttäneitä.

Kiertopalkinto jaetaan piirin vuosikokouksessa 3- luokan tulosten perusteella. Hakemus toimitettava kennelpiirille tammikuun 15. päivään mennessä. Koiran omistajan on asuttava Kennelpiirin alueella (Espoo, Helsinki, Kauniainen tai Vantaa)